020-7173812      info@bootnodig.nl
Home
Boot mieten
 - Übersicht
 - Klipper
      » Algemein
      » Actief
      » Aldebaran
      » Anna Muiden
      » Anna van Oranje
      » Averechts
      » Avontuur
      » Beantra
      » Bracksand
      » Cath. van Mijdrecht
      » Catherina
      » Chateauroux
      » De Hoge Wier
      » De Hoop
      » Egberdina
      » Gaia
      » Grootvorst
      » Hollandia
      » Hollandsch Diep
      » Ideaal
      » Inspiratie
      » Johanna Engelina
      » Linquenda II
      » Luciana
      » Marinus
      » Mother Goose
      » Nieuwe Maen
      » Nooitgedacht
      » Onrust
      » Oostvogel
      » Passaat
      » Pelikaan
      » Poseidon
      » Risdam
      » Sanne Sophia
      » Succes
      » Suydersee
      » Twee Gebroeders
      » Verwondering
      » Vriendschap
      » Vrijheid
      » Zuid-Holland
 - Schoner
 - Tjalk
 - Aak
 - Skûtsje
 - Botter
 - Kutter
 - Schouw
 - Statenjacht
 - Segelyacht
 - Rundfahrtboot
 - Salonboot
 - Party-Schiff
 - Motorschiff
 - Schaluppe
Fahrgebiet
Arrangements
Hafens
Lastminute Boot
Skûtsjesilen 2012
Sail Amsterdam 2015
Links
Mailing List
VGF
Bootbesitzer
Site Karte
Suche
Impressum
Boot mieten » Klipper » Suydersee » Harlingen (FR)     

Übersetzung folgt noch.

Klipper Twee GebroedersWelkom aan boord van klipper Suydersee, ons prachtige tweemast-zeilschip. Misschien scheept u wel in om vanuit de hoofstad van de Wadden, Harlingen, met ons te zeilen over het IJsselmeer en de Waddenzee.
Er varen prachtige authentieke zeilschepen op de Nederlandse wateren. Nogal logisch, wij Hollanders hebben altijd geleefd van en met het water. 
De Suydersee, een klipper met twee masten, werd in 1906 gebouwd om goederen te vervoeren. In 2000 is ze volledig verbouwd tot luxe charterschip.   B HeimhafenTag Kap.Nacht Kap. i 
Harlingen (FR)6034

suydersee
Afmetingen Suydersee

lengte: 39 m
breedte: 6 m
diepgang: 1,25 m
zeiloppervlak: 315 m²

Uw schipper
MiguelBovendeks
Klipper Twee GebroedersAan boord is het genieten. Wind door de haren en blik op oneindig. Dat moet je voelen, beleven. Gelegenheid zat, aan dek van de Suydersee. Het hele midden en voordek is namelijk vlak. Ruimte genoeg dus om met zijn allen de zeilen te hijsen of aan de slag te gaan met intensief slaap- en zonnewerk.Het stalen dek houdt warmte vast en leent zich dus prima voor wat luieren of een middagdutje.

Het schip heeft een stevige reling die veiligheid biedt aan jonge kinderen. Uiteraard kunnen zij benedendeks ruimschoots rondvliegen. Hangend over de reling kunt u een hengeltje uitwerpen, vliegeren of eindeloos over het water staren..

Nog nooit heeft iemand zich verveeld terwijl het kabbelende water tegen de boeg omschuimt. InrichtingInterieur
Vanaf het dek loopt u de trap af naar het ruime en sfeervolle zitgedeelte van het schip. Daar staan stevige tafels omringt door zacht beklede banken en stoelen. In deze gezellige ruimte is ruimte voor 34 personen aan tafel.

Het dagverblijf is ook uitermate geschikt voor vergaderingen, familiereünies of andersoortige vieringen. En er is zijn al meerdere spetterend bruiloftsfeest aan boord geweest. Behalve een volledig geoutilleerde kombuis (de keuken dus) is er namelijk ook een biertap aanwezig.

Door te tafels in het dagverblijf te vervangen door statafels kunt u tot maximaal 50 gasten ontvangen in deze ruimte.

InterieurVanuit het dagverblijf loopt een gang naar de slaapvertrekken. Eerst vindt u drie toiletten en douches, daarna bevinden zich tien hutten in de gang. De overige drie hutten zijn in het middenschip geplaatst, naast de keuken.

Alle hutten zijn voorzien van 230 volt, warm en koud stromend water. U heeft ruimte om uw bagage onder het bed te plaatsen. Elke hut heeft een patrijspoortje dat, indien gewenst, open gezet kan worden.


Regen of zonneschijn? Het hele schip, en dus ook alle hutten, is voorzien van centrale verwarming.

Vaargebied
Vanuit Harlingen (de thuishaven) kan er alle kanten op gevaren worden. Als ‘starthaven’ heeft dit veel voordelen; Alle waddeneilanden zijn binnen bereik. Al eens op Texel, Vlieland of Terschelling geweest? Of Ameland en Schiermonnikoog? Met een gunstige tij en wind vaart het schip er voor u naar toe. 

Bijna net zo interessant is de tocht naar het zuiden. Met een schut door de sluizen bent je zo op het IJsselmeer. Even een harinkje happen in Stavoren, een bezoek te brengen aan Volendam of een van de andere IJsselmeersteden. Kinderen aan boord? U moet een keer in het Zuiderzee museum in Enkhuizen geweest zijn. Kortom, vanuit Harlingen kan de reis alle kanten op.

Zeilen betekent; gaan waar de wind je naartoe brengt. Houdt hier rekening mee vóór u thuis een compleet reisplan gaat samenstellen. Het beste kunt u aan boord met Andries overleggen hoe de weersomstandigheden optimaal benut kunnen worden.