Nautische Agenda

8 jun 2018 tot 10 jun 2018
Boot huren Grachten Festival Meppel

Wat zou Meppel zijn zonder historische grachten? De stad dankt een overgroot deel van zijn groei en bloei aan de vele vracht- en turfschepen die in vroeger jaren de stad doorkruisten en werk en handel brachten. Meppel vormde en vormt nog steeds het belangrijkste knooppunt in het net van waterwegen in Zuidwest-Drenthe en werd en wordt daarom de toegangspoort naar het noorden genoemd. 

Vanwege deze belangrijke functie en om de historische Meppeler grachten in ere te houden, organiseert Stichting Meppel Vol Vaart ieder jaar in het tweede weekend van juni een groots opgezet Grachtenfestival. Tijdens dit festival bevolken vele tientallen historische schepen de Meppeler grachten, worden er tal van activiteiten voor kinderen in, op en rond de grachten georganiseerd en vinden er op een groot drijvend podium, maar ook op diverse andere plaatsen in de stad, concerten plaats door piraten- en shantykoren, accordeonisten, orkesten en bands. Een grote braderie, demonstraties met oude scheepsmotoren en een presentatie van historische zuiderzeeberoepen completeren het geheel. Kortom, in dat weekend staat het Meppeler grachtengebied, waaronder het stadscentrum, bol van cultuurhistorische en andere activiteiten op vooral nautisch gebied. Een goede reden dus om in grote getalen een bezoek aan Meppel te brengen. 

Voor meer informatie kijk op de officiële website: meppelvolvaart.nl


3 aug 2018 tot 12 aug 2018
Boot huren Sneekweek

Het is weer tijd voor het grootste binnenwater-evenement van Europa: de Sneekweek! Ieder jaar worden in het mooie Friese stadje Sneek een week lang elke dag zeilwedstrijden gehouden. Naast de wedstrijden is er nog genoeg te beleven voor de bootliefhebber, er is bijvoorbeeld een vlootschouw en de 'boot van het jaar' wordt gekozen. Heel Sneek is deze week in een feestelijke stemming, met een kermis en muziekfestival op verschillende podia belooft het ook dit jaar weer een spektakulaire week te worden.

Meer informatie over Sneekweek: website Sneekweek

 


3 aug 2018 tot 5 aug 2018
Boot huren Varend Corso Westland

Het Varend Corso Westland is een jaarlijks terugkerende tocht van met bloemen, planten, fruit en groente versierde boten. De boten varen een route van 70km door Westland, Delft, Den Haag, Vlaardingen en Maasluis. Het wordt ook dit jaar weer erg druk met 300.000 verwachte toeschouwers die zich aan de prachtige boten vergapen.

Meer informatie: website Varend Corso Westland


4 aug 2018
Boot huren Boot huren Gay Pride

Een boot huren voor de Gay Pride in Amsterdam is een geweldige ervaring. Vaar achter de wereldberoemde Amsterdamse Canal Parade aan en ervaar de vrolijke mensenmassa's vanaf het water. Een unieke dag om op de Amsterdamse grachten te varen! Geniet van het vrolijke en kleurrijke spektakel in comfort. Het is een stuk prettiger vanaf het water te kijken naar de gezellige drukte dan om middenin de hossende menigte te staan! Vrijwel alle leuke Amsterdamse boten hebben wij in ons assortiment, wees er dus snel bij als u een passende boot wilt hebben. Varen met de Canal Parade is voor iedereen die van een leuk feest houdt een mooie ervaring. Huur een boot voor Gay Pride en vaar over de Amsterdamse grachten in stijl!


6 aug 2018 tot 15 aug 2018
Boot huren Nawaka

Nawaka, het grootste waterscountingevenement van Europa, gaat deze keer plaatsvinden in Roermond. Meer dan 5000 waterscouts zullen hun tenten opzetten aan de oever van de Maas. Het 10-daagse kampeerevenement staat helemaal in het teken van de watersport. De Maas en de omringende Maasplassen zijn daarvoor uitermate geschikt, want met een oppervlakte van 3000 hectare is dit het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Op de uitgestrekte grote en kleine plassen is een grote diversiteit waar gevist, gezwommen, gedoken en gezeild kan worden.

Meer informatie over Nawaka: Nawaka website


17 aug 2018 tot 18 aug 2018
Boot huren Mosseldag

Iedere derde zaterdag van augustus vieren de Zeeuwen het mosselfeest in Yerseke. Het is dan een waar festijn voor de mosseleter op de Oosterschelde. Meer dan 45.000 bezoekers genieten van deze lekkernij. In Yerseke, het mosselcentrum van Europa, gaat het feest verder met een kermis, een braderie, mosselproeverijen en allerlei andere activiteiten.

Meer informatie over Mosseldag: website Mosseldag

 


29 aug 2018 tot 1 sep 2018
Boot huren Harlinger Visserijdagen

Harlingen staat ieder jaar tijdens de Harlinger Visserijdagen het teken van de moderne visserij. TIjdens dit festijn geven een groot aanbod aan uiteenlopende culturele, sportieve maar ook gastronomische activiteiten  Harlingen een feestelijke atmosfeer, die alleen nog maar versterkt wordt door de authentieke uitstraling die deze havenplaats al van oudsher heeft. Ieder jaar komen minstens 150.000 mensen genieten van het eten, drinken en muziek, die temidden van 600 visserijmonumenten genuttigd en genoten kunnen worden. Tijdens het festival zijn ruim 70 evenementen georganiseerd die voor iedere bezoeker met nautische interesses wat wils biedt.

Meer informatie op: www.visserijdagenharlingen.nl


30 aug 2018 tot 2 sep 2018
Boot huren Into The Great Wide Open

Met de boot naar het leukste festival van Nederland? Dat kan! Drie dagen lang staat het eiland Vlieland helemaal in het teken van het popfestival Into The Great Wide Open. Dit kunstzinnige festival, dat in 2011 werd gekozen tot leukste festival van Nederland, is bedoeld voor de cultuurliefhebber. Met veel aandacht voor beeldende kunst, film en natuur is het festival geschikt voor zowel ouderen als kinderen.


5 sep 2018 tot 9 sep 2018
Boot huren HISWA te water

Wilt u een nieuwe boot kopen, de laatste ontwikkelingen op het gebied van jachtbouw ontdekken of wilt u zich vergapen aan de modernste boten die er zijn? Dan bent u goed bij de HISWA te water bootshow. Hier showen de fabrikanten de laatste bootmodellen en watersportartikelen. Sinds 2012 vindt deze in-water bootshow plaats bij de hippe NSDM-werf in Amsterdam. Meer dan 300 boten liggen in Amsterdam Noord aan de kade. HISWA te water is de grootste in-water bootshow van Nederland, Belgie en Luxemburg

Meer informatie over Hiswa te water: website Hiswa

 

.


6 sep 2018 tot 9 sep 2018
Boot huren Admiraliteitsdagen in Dokkum

Vier dagen lang genieten van allerlei watersport fertier? Kom dan naar de Dokkumer Admiraliteitsdagen. Dokkum is één van de mooiste plaatsjes van Nederland. Vroeger was het echter meer dan alleen een rustiek stadje. In de zestiende eeuw was Dokkum een internationale handelstad. Het belang van Dokkum werd onderstreept toen in 1598 de Admiraliteit zich vestigde in Dokkum, vooral om de handel tussen Friesland en Groningen te beschermen tegen de Spanjaarden. Om deze heroische tijd te herdenken wordt begin september in Dokkum omgetoverd tot een waar festivalterrein. Wat kunt u verwachten? Een breed pallet aan activiteiten, veel verschillende maritieme bezienswaardigheden, presentaties van leger en marine en natuurlijk kunt u ook een leuke vaartocht organiseren.

Meer informatie: website Dokkum Admiraliteitsdagen


7 sep 2018 tot 9 sep 2018
Boot huren Wereldhavendagen Rotterdam

Foto: Christian van Elven

Het thema van De Wereldhavendagen in Rotterdam is dit jaar de ‘kleurrijke haven’. Tijdens de alweer 38e editie van het maritieme evenement (1 t/m 3 september) kunnen bezoekers zelf ontdekken hoe verrassend en divers de grootste haven van Europa is. 

Drie dagen lang is er de gelegenheid demonstraties en excursies te bezoeken waarbij niet alleen de boten, bedrijven en goederenstromen binnen de haven centraal staan, maar er ook volop aandacht is voor natuur en architectuur. Naast een onderzeeboot, zal de Karel Doorman de grote publiekstrekker gaan worden. Het grootste schip ooit van de Koninklijke Marine is voor het eerst open voor publiek. 

Meer informatie over Wereldhavendagen: website Wereldhavendagen

 


9 sep 2018
Boot huren Amsterdam City Swim

Ook dit jaar gaan meer dan 1000 zwemmers door hartje Amsterdam strijden tegen de ziekte ALS. Iedere zwemmer wordt minimaal met 300€ gesponsord om een tocht van 2 kilometer door de Amsterdamse grachten ze zwemmen. Een waar spektakel met een goed doel! De tocht gaat langs Het Scheepvaartmuseum, via de Nieuwe Herengracht, over de Amstel en Carré om uiteindelijk te finishen bij de kruising Reguliersgracht / Keizersgracht.

Meer informatie over Amsterdam City Swim: website Amsterdam City Swim

 

 


21 sep 2018 tot 23 sep 2018
Boot huren Warmondse schippertjesdagen

Voor de liefhebber van nostalgische schippersfeesten zijn de Warmondse schippertjesdagen een mooi uitstapje. Ieder tweede weekend van september wordt de haven van Warmond omgetoverd tot een feestelijk samenspel van uiteenlopende soorten traditionele boten, shantykoren en ander scheepsvermaak. Er worden ook wedstrijden georganiseerd tussen klassieke schepen en voor de liefhebbers van een hapje en drankje zijn de Warmondse schippertjesdagen uitermate geschikt. Wie wil er niet genieten van een schippersontbijt terwijl het matrozenkoor op de achtergrond zingt!

Meer informatie over Warmondse schippertjesdagen: website Warmondse schippertjesdagen


3 okt 2018 tot 7 okt 2018

De Furieade in Maaslsuis is een jaarlijks terugkerend evement waar historische schepen, shantykoren en de roemrijke maritieme geschiedenis van Maassluis in het zonnetje worden gezet. In de binnen- en buitenhaven van Maassluis en de Nieuwe Waterweg kunt u prachtige oude zeilschepen, sleepboten en andere museale schepen bekijken. Het bekendste schip is de stooomsleepboot de Furie. Deze boot werd bekend in de jaren '80 omdat ze in de populaire tv serie Hollands Glorie te bewonderen was. Nu kunt u genieten van deze boot en vele anderen op de Furieade.

Meer informatie op de website van de Furieade


20 okt 2018 tot 21 okt 2018
Boot huren Brandaris race

De Terschellinger vuurtoren 'de Brandaris' is de naamgever van de Brandarisrace, een race die begint in het Friese Harlingen en eindigt op het mooie eiland Terschelling. Het bijzondere aan deze wedstrijd is dat alleen maar oude schepen, zogenaamde 'zeilende monumenten' meedoen - Klippers, Tjalken, Aken, enz. Wilt u ook meevaren in deze race? Neem dan contact met ons op - verschillende schepen uit de Bootnodig-vloot varen mee.

Meer informatie over Brandaris race: website Brandaris race

 


20 okt 2018 tot 28 okt 2018
Boot huren Strontrace

Sinds 1974 wordt de strontrace gehouden. Zeilers proberen zo snel mogelijk vanuit Workum via het IJsselmeer naar de Bollenstreek te varen - allemaal met een vracht kunstmest. Wie als eerste weer terug is in Workum heeft legendarische wedstrijd gewonnen. Alleen zeilkracht en handkracht mogen worden gebruikt. Zo wordt de historische vaarroute van mest van Friese boeren naar de Hollandse bollenstreek het beste gesimuleerd. Om het historische karakter extra te versterken mogen alleen boten met een dergelijk karakter meedoen, zoals tjalken en skùtsjes.

Meer informatie over Strontrace: website Strontrace

 


22 okt 2018 tot 24 okt 2018
Boot huren Blue Peter

Het is een zeiltocht, met wedstrijdelementen. Gedurende drie dagen worden verschillende onderdelen van het schipperen getest. Snel varen (hard zeilen), Manouvreren op zeil en tactisch varen.

De Blue Peter is ontstaan na een periode waarin wij (de huidige organisatoren) jaarlijks meevoeren met de bekende "Bieten Race" in Zeeland.

Doordat deze race zoveel deelnemers trok en voornamelijk met de wat grotere klippers, tjalken en dergelijke wordt gevaren werd door de wedstrijdcommissie besloten dat schepen, die niet oorspronkelijk met bieten hebben gevaren of dat niet in de lijn der verwachting lag, niet meer aan de wedstrijd mogen deelnemen.

Daarop besloten wij (de familie Rijpma en van der Veer) dat het hoog tijd was zelf eens iets te organiseren. Zo ontstonden in 2007 de eerste Blue Peter Hardzeildagen.

De naam is een afgeleide van het logo van onze eerste sponsor "Saltwater Engineering". Deze voert de Blue Peter vlag wat staat voor "Iedereen aan boord, klaar voor vertrek".

 


29 nov 2018 tot 20 jan 2019
Boot huren Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival rondvaart

Amsterdam staat in de winter in vuur en vlam. De prachtige historische binnenstad wordt ook deze winter omgetoverd tot een waar lichtfeest. Vanaf het water zijn vele verschillende sculpturen, projecties en installaties te zien die door hedendaagse internationale kunstenaars zijn vervaardigd. De vaarroute, Water Colors, voert je over de Amsterdamse grachten en de Amstel, allemaal verlicht door uiteenlopende kunstwerken. Dit festival is georganiseerd met een bewuste kijk op duurzaamheid. Het lichtontwerpt voldoet aan de nieuwste standaarden en maakt gebruikt van de nieuwste led-technologie. Het Amsterdam Light Festival is daarmee een goed voorbeeld van het samengaan van kunst en technologische ontwikkeling. Een Amsterdam Light Festival rondvaart laat u genieten van dit unieke lichtspektakel vanaf het water met 1 van de boten van Bootnodig!