Bootnodig bemiddelt op koninklijk niveau

Opening Maximakanaal vanaf het water mede mogelijk gemaakt door Bootnodig!

Het Maximakanaal is op dinsdag 5 maart officieel geopend door niemand minder dan de koningin zelf. Met een kanonschot, het oplaten van ballonen en het zingen van het Maximakanaallied door een kinderkoor werd de nieuwe vaarweg officieel in gebruik genomen. Koningin Maxima voerde de plechtigheid uit vanaf het schip de Pure Liner 2. Bootnodig bracht deze vaartocht tot stand en maakte het daarmee mede mogelijk dat deze Koninklijke opening vanaf het water kon worden uitgevoerd.

Maximakanaal geopend vanaf de partyboot Pure Liner 2

Een Koninklijke boot vinden die ook nog voldoet aan de exacte maximale afmetingen van de doorgangen die leidden naar het Maximakanaal is een pittige opgave. Gelukkig kan Bootnodig boten aanbieden van alle maten en voor alle klassen en standen. De keus viel al snel voor de Pure Liner 2, een prachtige boot die op alle terreinen passend was voor deze vaartocht. Koningin Maxima zal dat beamen. Haar opening van het kanaal vanaf de voorplecht van de Pure Liner 2, die in de sluis Empel lag, was een groot succes.

 

Het Maximakanaal opent verbindt de Zuid Willemsvaart met de Maas

Met de opening van het Maximakanaal is de omlegging van de Zuid-Willemsvaart tussen de Maas en Den Dungen tot een succesvol einde gekomen. De werkzaamheden begonnen in 2010, met het doel om een betere doorvaart voor schepen te creëren. Vooral de stad Den Bosch is gebaat bij het nieuwe Maximakanaal. Scheepvaartverkeer hoeft nu niet langer door de stad te varen en grote boten kunnen via het Maximakanaal naar de haven van Veghel.

De bouwkosten van het kanaal liggen op 400 miljoen euro. Dat maakt het Maximakanaal tot een prijzige en tegelijk waardevolle toevoeging aan het toch al uitgebreide waterwegennetwerk van Nederland.