Grachten Festival Meppel

Overzicht

vrijdag, 7 juni, 2024 t/m zondag, 9 juni, 2024

Wat zou Meppel zijn zonder historische grachten? De stad dankt een overgroot deel van zijn groei en bloei aan de vele vracht- en turfschepen die in vroeger jaren de stad doorkruisten en werk en handel brachten. Meppel vormde en vormt nog steeds het belangrijkste knooppunt in het net van waterwegen in Zuidwest-Drenthe en werd en wordt daarom de toegangspoort naar het noorden genoemd. 

Vanwege deze belangrijke functie en om de historische Meppeler grachten in ere te houden, organiseert Stichting Meppel Vol Vaart ieder jaar in het tweede weekend van juni een groots opgezet Grachtenfestival. Tijdens dit festival bevolken vele tientallen historische schepen de Meppeler grachten, worden er tal van activiteiten voor kinderen in, op en rond de grachten georganiseerd en vinden er op een groot drijvend podium, maar ook op diverse andere plaatsen in de stad, concerten plaats door piraten- en shantykoren, accordeonisten, orkesten en bands. Een grote braderie, demonstraties met oude scheepsmotoren en een presentatie van historische zuiderzeeberoepen completeren het geheel. Kortom, in dat weekend staat het Meppeler grachtengebied, waaronder het stadscentrum, bol van cultuurhistorische en andere activiteiten op vooral nautisch gebied. Een goede reden dus om in grote getalen een bezoek aan Meppel te brengen. 

 

 

Voor meer informatie kijk op de officiële website: meppelvolvaart.nl

Boten in de buurt van Grachten Festival Meppel

Boot huren Zwartsluis. Motorboot Ibis
Deze boot ligt in Zwartsluis. Op deze boot kunnen hoogstens 14 personen varen. Dit schip heeft o.a. deze vaargebieden: Amsterdam, Het IJ, IJsselmeer.
8