Prins van Oranje

Overzicht

Thuishaven: 
Boottype: 
Vaarprijs **: 
€769,- uur
Min. uren: 
4.00
Lengte: 
53.00 meter
Breedte: 
7.35 meter
Diepgang: 
2.80 meter
Capaciteit: 
500
Theateropstelling: 
230
Buffet: 
325
Sitting dinner: 
300
Met schipper: 
Met schipper

Salonboot Prins van Oranje 50 - 300 gasten Salonboot Prins van Oranje is Nederlands grootste 3 deks salonboot en is gebouwd in Amsterdam in 1908. Zij voer in die tijd met maximaal 1400 personen voor de Alkmaar Packet, en had een lijndienst van Amsterdam naar Alkmaar en van Amsterdam naar IJmuiden. Deze prachtig gerestaureerde salonboot is uitgevoerd in een schitterde klassieke stijl. Dit schip ademt de sfeer van de luxe passagiersschepen zoals de Olympic en de Titanic. Borrels, lunches, high tea's, diners en andere (thema)feesten met pianist, band of DJ zijn moegelijk.Terwijl u geniet van de dinnercruise kunt u genieten van het pianospel want er is standaard een piano en zelfs een vleugel aan boord. Door het flexibele interieur is de Prins van Oranje geschikt voor elk evenement. Aan boord van de Prins van Oranje bereiden onze chefs uitgebreide luxe diners tot 300 gasten. Salonboot Prins van Oranje is een tevens een officiële varende trouwlocatie.

Geschiedenis: Eén van de vele grote salonboten van de Alkmaar Packet was de Prins van Oranje, bij de Amsterdammers beter bekend onder de naam de 'Zaandammerboot'. Vanwege haar sierlijke ligging werd zij bovendien ook wel 'De Zwaan' genoemd. Zij werd gebouwd op de toenmalige Nederlandse Scheepsbouw Maatschappij in Amsterdam en op 1 september 1908 te water gelaten met een driecilinder verticale tripel expansie stoommachine met een vermogen van 375 ipk. De Prins bood destijds plaats aan 1400 passagiers en 10 ton goederen. Tevens verzorgde zij de postdienst tussen Amsterdam, Zaandam en Alkmaar. Vertrekpunt vanuit Amsterdam was de De Ruijterkade, steiger 10, waar één van de kantoren van de Alkmaar Packet was gevestigd. Door deze veerdienst heeft de Prins van Oranje uitstekende naambekendheid gekregen. Haar glorieuze gouden tijd heeft de Prins in de jaren voor de oorlog beleefd. Statig voer zij over de Nederlandse wateren en trotseerde zij menige storm om haar passagiers weer veilig aan wal te zetten. In de donkere dagen van de oorlog heeft zij ook haar diensten bewezen door vele personen naar veiliger oorden te transporteren. Na de opheffing van de Alkmaar Packet in 1950 wisselde de salonboot diverse malen van eigenaar en naam. Daarbij werd zij al in de vijftiger jaren omgebouwd tot hotelschip en ingezet voor vakantiereizen onder andere de Rijn en de Moezel. In de periode na 1980 is het schip 'aan lager wal' geraakt. Zo kwam zij rijp voor de sloop, terecht in de havens van Amsterdam om van een roemloos einde gered te worden door de huidge eigenaren. De Prins van Oranje is na de in 1994/1995 - onder toezicht van de Scheepvaart Inspectie - uitgevoerde renovatie weer één van Nederlands mooiste klassieke schepen.

Inrichting: Wie de Prins van Oranje entert, begint een ware ontdekkingsreis. Glanzend houtwerk, elegante Art-Decolampjes, comfortabele clubfauteuils: u waant zich in een Grand Café uit de 20-er jaren. In dat intieme decor wordt het ijs bij zakelijke en informele contacten al snel gebroken. Het schip beschikt ondermeer over de volgende faciliteiten: brede toegangsdeuren, centrale verwarming, luchtverversing systemen, dubbele beglazing voor een optimaal uitzicht (condens), schuifdek van 2,50 X 5,00 m op het salondek, invalidentoilet op het Promenadedek, toiletgroepen op het beneden dek, Artiesten kleedkamer, een uniek hydraulisch liftbuffet, Royale dansvloer, aansluiting voor beeldschermen, centraal videosysteem, draadloze en vaste microfoons, audiosysteem per salon regelbaar, schotelantenne voor satelietontvangst en boordtelefoon.

Vaargebied: De Prins van Oranje kent als thuishaven Amsterdam, waar mogelijkheid voor ruime parkeergelegenheid aanwezig is. U kunt echter ook elders afvaren en aanmeren. Graag adviseren wij u over de mogelijke vaarroutes, eventuele tussentijdse aanleg-plaatsen en het eindpunt van de reis. U bent daarbij wel gebonden aan de grotere Nederlandse of buitenlandse vaarwegen. Voorbeelden van opstapplaatsen voor de salonboot Prins van Oranje Amsterdam, Alkmaar, Almere, Arnhem, Briele, Culemborg, Dordrecht, Enkhuizen, Flaauwershaven, Gouda, Haarlem, Hoek van Holland, Hoorn, IJmuiden, Juthaas, Koog aan de Zaan, Lelystad, Lemmer, Maassluis, Nijmegen, Opijnen, Papendrecht, Rotterdam, Schoonhoven, Tiel, Urk, Utrecht, Vlissingen, Volendam, Wageningen, Yerseke en Zaandam. Bezienswaardigheden om naar toe te varen Forteiland Pampus in het IJsselmeer, Kaasmarkt in Alkmaar, Zaanse Schans en Zaans Museum in Zaandam, Batavia/ werf en /stad in Lelystad, Muiderslot in Muiden (alleen in de zomer), Stormvloedkering bij Hoek van Holland, Zuiderzee Museum in Enkhuizen, Neeltje Jans, Visserij museum in Vlaardingen en de Molens bij Kinderdijk.

Culinaire Mogelijkheden: Culinair genieten is een van de highlights van elke vaart. Gedurende de laatste 10 jaar hebben wij de verwachting van onze gasten overtroffen door het combineren van de hoogste kwaliteit met uitstekende service en innovative cuisine. Johannes van Dam, Amsterdam's bekende restaurant verslaggever gaf ons al eerder een cijfer hoger dan een 9+.Het schip is uitgevoerd met een Rubbens keuken en met een spectaculaire hydraulische buffet waarbij uw diner vanuit de dansvloer omhoog komt. Uiteraard verzorgen wij ook uitgeserveerde diners. Onze culinaire brigade zorgt voor een onvergetelijke diner ervaring voor maximaal 300 gasten. Met relaties De Prins van Oranje is de ideale locatie om uw relaties culinair te verrassen. Bijvoorbeeld als ontspannen afsluiting na een intensieve meeting aan wal. Eenmaal aan boord zorgt de ervaren chef-kok dat het u en uw gasten tijdens een hoogstaand diner aan niets ontbreekt. U kunt uw gasten ook laten ophalen van een congreslocatie. En ze onverwacht trakteren op een uitgebreid buffet aan boord van de salonboot. Informeel, of intiem: u bepaalt de koers op de Prins van Oranje.

Met personeel: Uw personeelsfeest op het water? Dat kan op de Prins van Oranje. Alleen al de stijl van een Grand Café uit de jaren '20 schept een gezellige intieme sfeer. Uiteraard is het ook mogelijk entertainment in te schakelen. Als u wilt, kunt u dit ook koppelen aan een speciaal thema. Typisch jaren '20 bijvoorbeeld. Als u beide dekken gebruikt, kunnen bovendien verschillende acts tegelijk optreden. Zoals een swingende band beneden en een karikaturist op het bovendek. De faciliteiten op de Prins van Oranje zijn bij uitstek geschikt om ook zakelijk samen te zijn. Workshop, teambuilding, fusiepresentatie: u hoeft geen zeerot te zijn om het verschil tussen rustig varen en een betonnen congrescentrum te merken. Presentaties Uw productpresentatie aan boord van een chique salonboot. Waarom niet? Ondergedompeld in nautische sfeer en smaakvolle jaren '20-stijl, wordt uw presentatie op voorhand al bijzonder. De Prins van Oarnje vaart als u wilt tijdens de presentatie van plaats naar plaats en kan aanmeren waar en wanneer u wilt. Wilt u een originele oplossing voor u presentatie, congres of beurs, dan is er bepaald geen man over boord. Zo kunt u gelijktijdig gebruik maken van de beide dekken op de salonboot. Bijvoorbeeld om beneden uw gasten zakelijk te verwelkomen en op het bovendek te dineren.

Op locatie: En stel dat u een uitzondelijke gelegenheid heeft. Zoals de opening van een nieuw bedrijfspand aan het water. Wat u graag op een bijzondere manier wilt presenteren. In dat geval kunt u al uw gasten uitnodigen op de Prins van Oranje. En na een luxe salontocht precies uitkomen op uw specifieke locatie. Trouwen aan boord van de Prins van Oranje Bij ons bent u aan het juiste adres om in het spreekwoordelijke huwelijksbootje te stappen. De Prins van Oranje is een officiële trouwgelegenheid. Niets is zo romantisch als trouwen aan boord van een antieke salonboot. Wij zijn ervaren om ervoor te zorgen dat uw trouwdag de mooiste dag van uw leven zal zijn.

Catering: Een vaartocht op de Prins van Oranje is natuurlijk een ervaring die u niet snel zal vergeten, maar er is meer... Aan boord is op culinair gebied werkelijk alles mogelijk. Of het nu gaat om een drankje met een echt Amsterdams hapje, smaakvolle koffiegarnituren, een lunchbuffet of een uitgebreid diner, geen culinaire zee gaat de exclusieve cateraar te hoog. De Prins van Oranje beschikt over een zeer spectaculair hydraulisch buffet waarbij de fraai opgemaakte buffetten vanuit de vloer omhoog komen. Na deze bijzondere entree kunnen de gasten direct genieten van alle gastronomische specialiteiten uit de keuken. Populair zijn momenteel de zgn. walking diners, waarbij de gasten diverse kleinere gerechten krijgen aangereikt. Op deze wijze wordt een mogelijk geanimeerd gesprek niet onderbroken. Graag luisteren we naar uw gastronomische wensen en stellen vervolgens een op maat gesneden programma voor u samen.

 • 12V aansluiting
 • 230V aansluiting
 • Air conditioning
 • Bar
 • Barbeque
 • Bed linnen
 • Biertap
 • Catering mogelijk
 • Dansvloer
 • Douche
 • Draadloos internet (Wifi)
 • Elektrische motor
 • Invalidentoilet
 • Keuken
 • Koelkast
 • Magnetron
 • Minijack-aansluiting (Ipod / Audio)
 • Muziekinstallatie
 • Open achterdek
 • Overdekt dek
 • Piano
 • Rolstoel toegankelijk
 • Salon
 • Toilet
 • TV
 • Vaatwasser
 • Vaste biertap
 • Verwarming
 • Vriezer
 • Zelf catering organiseren
 • Zelf koken
 • Zonnedek

** Prijzen zijn inc. BTW, exclusief catering en eventuele toeristenbelasting, onder voorbehoud en gelden niet voor bijzondere evenementen.

Wilt u weten of de boot Prins van Oranje beschikbaar is?

Vul dan het formulier linksboven in! Wij controleren de beschikbaarheid en als de boot vrij is nemen we die direct voor u in optie.

Heeft u speciale wensen? Vul ze in onder opmerkingen.

Let op: dit is een vrijblijvende informatieaanvraag, u bent tot niets verplicht!