Marinus

Overzicht

Thuishaven: 
Boottype: 
Lengte: 
30.95 meter
Breedte: 
6.40 meter
Diepgang: 
1.40 meter
Capaciteit: 
50
Slaapplaatsen: 
25
Met schipper: 
Met schipper

De klipper Marinus is een van de weinige originele schepen met een Zeeuwse klipper romp. Het is een robuust zeilschip met een stuurhuis, wat ook met minder goed weer de mogelijkheid biedt om te genieten van de omgeving. Een ruim dek en voldoende zitplaatsen bovendeks maken de Marinus tot een comfortabel schip om mee uit te varen. Ook benedendeks vindt u genoeg comfort. Een zeer ruime leefruimte met zitplaats voor 32/50 personen maakt dit schip ook uitermate geschikt voor uw vergaderingen en trainingen.

Inrichting: De verschillende hutten zijn modern en ruim. Met hun eigen wastafel, centrale verwarming en een ventilatie mogelijkheid is het heerlijk ontspannen na een dag in de wind. Ook benedendeks vindt u genoeg comfort. Een zeer ruime leefruimte met zitplaats voor 32/50 personen maakt dit schip ook uitermate geschikt voor uw vergaderingen en trainingen. Een gezellige bar met een tap (Warsteiner), een kleine maar goed uitgeruste keuken maakt het geheel compleet. In de keuken bevinden zich o.a een vaatwasser, bakplaat, 4 elektrische kookpitten, magnetron en een koel vries combinatie. De verschillende hutten zijn modern en ruim. Met hun eigen wastafel, centrale verwarming en een ventilatie mogelijkheid is het heerlijk ontspannen na een dag in de wind. De bedden zijn opgemaakt met een onderlaken en een kussensloop. U neemt zelf een slaapzak mee of huurt (in overleg) een dekbed. Het is voor de gasten mogelijk om gebruik te maken van de wasmachine en de droger die aan boord te vinden zijn.

Vaargebieden

 1. Oosterschelde De Oosterschelde is het gebied waar het meeste wordt gezeild met dagtochten, daar dit het water is dat grenst aan de thuishaven van Marinus. Het is een natuurgebied in oprichting, waar zeker na de bouw van de Oosterschelde kering veel om te doen is geweest. Momenteel leven er verschillende zeehonden kolonies op de zandplaten en zijn er af en toe bruinvissen te zien. Het is een water met een open zee verbinding, wat inhoudt dat er getijde stroming loopt en het zout water is. Neeltje Jans: Neeltje Jans is begonnen als werkeiland tijdens de bouw van de Oosterscheldekering. Momenteel is het uitgegroeid tot natuurgebied. Rondleidingen met gids zijn mogelijk.
 2. Waterland Neeltje Jans heeft een groot bezoekers centrum wat alle informatie bevat over de stormvloedkering en daarnaast steeds wisselende tentoonstellingen herbergt. Roompot Marina: Roompot Marina is een jachthaven gelegen aan een vakantie dorp. Niet veel vertier, maar wel de basis benodigdheden als een winkel en een rustige ligplaats. Verder is er een subtropisch zwembad aanwezig.
 3. Zierikzee: Zierikzee is de thuishaven van de Marinus. Een stadje met een zeer rijke cultuur en een uitgebreide historie. Het staat bekend als de stad in Zeeland met het grootste aantal historische gebouwen. Verder is er een gezellig uitgaansleven en een centrum met alle mogelijke winkeltjes. Stadswandeling met gids is mogelijk.
 4. Goes: Goes is een van de grotere steden van Zeeland. Een uitgebreid winkelcentrum, een bowlingbaan en een zwembad bieden genoeg mogelijkheden om je er prima te vermaken. Kanaal door zuid Beveland: Dit is een kanaal gegraven puur voor de vrachtvaart. Niet erg boeiend maar een handige verbinding tussen de Westerschelde en de Oosterschelde.
 5. Westerschelde De Westerschelde is een van de drukste vaarroutes van Nederland. Al het verkeer over water dat naar Antwerpen, Terneuzen en verder gaat, komt over de Westerschelde. Dit allen levert een mooi schouwspel op met vele schepen en zeeschepen. De open zee verbinding zorgt voor zout water en getijde stroming.
 6. Vlissingen: Vlissingen is een stad met vele verschillende mogelijkheden. Wandelen en flaneren aan de boulevard, luisteren naar het windorgel of een bezoek aan het Arsenaal. Het Arsenaal, een museum vol verrassingen en interactie. Maar ook vele winkels, een bioscoop en een gezellig uitgaansleven.
 7. Breskens: Breskens is een stad waar het echte leven op het water nog zichtbaar is. Je ligt met het schip midden in de vissershaven, midden in het leven. Verder bezit de stad genoeg mogelijkheden om uit te gaan en plezier te maken zoals een poolcentrum.
 8. Terneuzen: Terneuzen bied vele mogelijkheden voor een gezellig avondje uit. Terneuzen bezit o.a. een subtropisch zwembad.
 9. Veerse meer Het Veerse meer is een meer dat is overgebleven na de eerste werkzaamheden van de waterwerken in Zeeland. Het bestaat uit brak water en herbergt een rijke verzameling aan organismen: heremietkreeftjes, krabbetjes en vele soorten vissen voelen zich hier thuis. Ook de verschillende eilanden bieden een zeer romantische aanblik.
 10. Veere: Veere is een zeer toeristische, maar dan ook zeer mooie plaats. Met zijn schotse huizen,romantische marktplein, wensput en de Kampveerse toren zeker de moeite van het bekijken waard.
 11. Kamperland: Kamperland is een origineel Zeeuws dorp met café en een supermarkt.
 12. Veersedam: De Veersedam is een ligplaats onder de dijk die het meer van de Noordzee scheidt. Faciliteiten zijn er verder niet, maar het is de ideale plek voor een bezoek aan het Noordzee strand.
 13. Kanaal door Walcheren: Het kanaal door Walcheren is de verbinding tussen het Veersemeer en de Westerschelde. Het is een prachtig kanaal, wat een romantisch beeld laat zien van de Walcherse landschap cultuur.
 14. Middelburg: Middelburg is de hoofdstad van de provincie. Met zijn abdij, stadhuis en Lange Jan, veel cafés, terrasjes, winkels en het Zeeuws museum maken Middelburg tot een boeiende stad.
 15. Grevelingen De Grevelingen is een afgedamde zee arm. Het water is er zeer zout. Daar er geen getijde stroming aanwezig is, is er door verdamping de zoutconcentratie redelijk hoog geworden. Het is een uniek gebied voor duikers vanwege de helderheid van het water. Zo is er onlangs een rif gemaakt in een van de diepere uitgesleten gedeelten van het meer.
 16. Bruinisse: Bruinisse is een oud vissersdorp. Er is weinig vertier aanwezig, wel een winkel voor de dagelijkse benodigdheden.
 17. Brouwershaven: Brouwershaven heeft een bezoekers centrum met een schat aan informatie over de watersnoodramp en de bouw van de waterwerken.
 18. Scharendijke: Scharendijke is het duikcentrum op de Grevelingen. Een uiterst pittoresk dorp met aardige cafés.

Mogelijkheden: Als u met een hele groep het schip wilt huren kunt u kiezen voor zelfverzorging. Dit betekent dat u alles zelf moet doen: voorraden voor de reis meenemen, verse levensmiddelen inkopen, de maaltijden verzorgen en het schip schoonhouden. Wilt u dit niet: dan kan er een reisprogramma "op maat" worden aangeboden. Te denken valt aan een professionele catering, volpension met of zonder corveedienst door de passagiers. Special interest tours bijvoorbeeld: natuur &; milieu, kunst &; cultuurhistorie, sportieve &; actieve reizen, teambuilding, management opleidingsreizen en speciaal voor scholen semi-educatieve programma's, dagtochten, avondtochten, weekenden of een meerdaagse tocht.

 • 12V aansluiting
 • 230V aansluiting
 • Air conditioning
 • Bar
 • Barbeque
 • Bed linnen
 • Biertap
 • Catering mogelijk
 • Dansvloer
 • Douche
 • Draadloos internet (Wifi)
 • Elektrische motor
 • Invalidentoilet
 • Keuken
 • Koelkast
 • Magnetron
 • Minijack-aansluiting (Ipod / Audio)
 • Muziekinstallatie
 • Open achterdek
 • Overdekt dek
 • Piano
 • Rolstoel toegankelijk
 • Salon
 • Toilet
 • TV
 • Vaatwasser
 • Vaste biertap
 • Verwarming
 • Vriezer
 • Zelf catering organiseren
 • Zelf koken
 • Zonnedek

** Prijzen zijn inc. BTW, exclusief catering en eventuele toeristenbelasting, onder voorbehoud en gelden niet voor bijzondere evenementen.

Wilt u weten of de boot Marinus beschikbaar is?

Vul dan het formulier linksboven in! Wij controleren de beschikbaarheid en als de boot vrij is nemen we die direct voor u in optie.

Heeft u speciale wensen? Vul ze in onder opmerkingen.

Let op: dit is een vrijblijvende informatieaanvraag, u bent tot niets verplicht!