Nautische Agenda

11 jun 2021 t/m 13 jun 2021
Boot huren Grachten Festival Meppel

AFGELAST

 
 
Wat zou Meppel zijn zonder historische grachten? De stad dankt een overgroot deel van zijn groei en bloei aan de vele vracht- en turfschepen die in vroeger jaren de stad doorkruisten en werk en handel brachten. Meppel vormde en vormt nog steeds het belangrijkste knooppunt in het net van waterwegen in Zuidwest-Drenthe en werd en wordt daarom de toegangspoort naar het noorden genoemd. 

Vanwege deze belangrijke functie en om de historische Meppeler grachten in ere te houden, organiseert Stichting Meppel Vol Vaart ieder jaar in het tweede weekend van juni een groots opgezet Grachtenfestival. Tijdens dit festival bevolken vele tientallen historische schepen de Meppeler grachten, worden er tal van activiteiten voor kinderen in, op en rond de grachten georganiseerd en vinden er op een groot drijvend podium, maar ook op diverse andere plaatsen in de stad, concerten plaats door piraten- en shantykoren, accordeonisten, orkesten en bands. Een grote braderie, demonstraties met oude scheepsmotoren en een presentatie van historische zuiderzeeberoepen completeren het geheel. Kortom, in dat weekend staat het Meppeler grachtengebied, waaronder het stadscentrum, bol van cultuurhistorische en andere activiteiten op vooral nautisch gebied. Een goede reden dus om in grote getalen een bezoek aan Meppel te brengen. 

Voor meer informatie kijk op de officiële website: meppelvolvaart.nl


4 jul 2021
Boot huren Loosdrechtse Gondelvaart

De Loosdrechtse Gondelvaart is een jaarlijkse tocht over de Loosdrechste plassen van allerlei boten. Traditioneel vindt de tocht plaats op de eerste zondag van juli. Allerlei unieke boten beginnen om 11:00 hun feestelijke tocht. De Loosdrechtse Gondelvaart is een ideaal feest op het water!


7 aug 2021
Boot huren Boot huren Gay Pride

Een boot huren voor de Gay Pride in Amsterdam is een geweldige ervaring. Vaar achter de wereldberoemde Amsterdamse Canal Parade aan en ervaar de vrolijke mensenmassa's vanaf het water. Een unieke dag om op de Amsterdamse grachten te varen! Geniet van het vrolijke en kleurrijke spektakel in comfort. Het is een stuk prettiger vanaf het water te kijken naar de gezellige drukte dan om middenin de hossende menigte te staan! Vrijwel alle leuke Amsterdamse boten hebben wij in ons assortiment, wees er dus snel bij als u een passende boot wilt hebben. Varen met de Canal Parade is voor iedereen die van een leuk feest houdt een mooie ervaring. Huur een boot voor Gay Pride en vaar over de Amsterdamse grachten in stijl!


21 aug 2021

Een podium voor klassieke muziek, op een bijzondere plek in de open lucht, en het allerbelangrijkste: voor iedereen toegankelijk. Dat was in 1981 het idee van ondernemers Hans Duijf en Theo Inniger, destijds directeur van Hotel Pulitzer. Het Prinsengrachtconcert was geboren en groeide uit tot een jaarlijks terugkerend spektakel. Maar liefst 10.000 bezoekers laven zich elk jaar vanuit hun bootjes, raamkozijnen of op de kade aan de prachtige klanken op de gracht. Het evenement is inmiddels het best bekeken klassieke muziekprogramma op de televisie.


21 aug 2021
Boot huren Mosseldag

Iedere derde zaterdag van augustus vieren de Zeeuwen het mosselfeest in Yerseke. Het is dan een waar festijn voor de mosseleter op de Oosterschelde. Meer dan 45.000 bezoekers genieten van deze lekkernij. In Yerseke, het mosselcentrum van Europa, gaat het feest verder met een kermis, een braderie, mosselproeverijen en allerlei andere activiteiten.

Meer informatie over Mosseldag: website Mosseldag

 


25 aug 2021 t/m 28 aug 2021
Boot huren Harlinger Visserijdagen

Harlingen staat ieder jaar tijdens de Harlinger Visserijdagen het teken van de moderne visserij. TIjdens dit festijn geven een groot aanbod aan uiteenlopende culturele, sportieve maar ook gastronomische activiteiten  Harlingen een feestelijke atmosfeer, die alleen nog maar versterkt wordt door de authentieke uitstraling die deze havenplaats al van oudsher heeft. Ieder jaar komen minstens 150.000 mensen genieten van het eten, drinken en muziek, die temidden van 600 visserijmonumenten genuttigd en genoten kunnen worden. Tijdens het festival zijn ruim 70 evenementen georganiseerd die voor iedere bezoeker met nautische interesses wat wils biedt.

Meer informatie op: www.visserijdagenharlingen.nl


29 aug 2021
Boot huren Amsterdam City Swim

Ook dit jaar gaan meer dan 1000 zwemmers door hartje Amsterdam strijden tegen de ziekte ALS. Iedere zwemmer wordt minimaal met 300€ gesponsord om een tocht van 2 kilometer door de Amsterdamse grachten ze zwemmen. Een waar spektakel met een goed doel! De tocht gaat langs Het Scheepvaartmuseum, via de Nieuwe Herengracht, over de Amstel en Carré om uiteindelijk te finishen bij de kruising Reguliersgracht / Keizersgracht.

Meer informatie over Amsterdam City Swim: website Amsterdam City Swim

 

 


1 sep 2021 t/m 5 sep 2021
Boot huren HISWA te water

Wilt u een nieuwe boot kopen, de laatste ontwikkelingen op het gebied van jachtbouw ontdekken of wilt u zich vergapen aan de modernste boten die er zijn? Dan bent u goed bij de HISWA te water bootshow. Hier showen de fabrikanten de laatste bootmodellen en watersportartikelen. Sinds 2012 vindt deze in-water bootshow plaats bij de hippe NSDM-werf in Amsterdam. Meer dan 300 boten liggen in Amsterdam Noord aan de kade. HISWA te water is de grootste in-water bootshow van Nederland, Belgie en Luxemburg

Meer informatie over Hiswa te water: website Hiswa

 

.


2 sep 2021 t/m 6 sep 2021
Boot huren Into The Great Wide Open

Met de boot naar het leukste festival van Nederland? Dat kan! Drie dagen lang staat het eiland Vlieland helemaal in het teken van het popfestival Into The Great Wide Open. Dit kunstzinnige festival, dat in 2011 werd gekozen tot leukste festival van Nederland, is bedoeld voor de cultuurliefhebber. Met veel aandacht voor beeldende kunst, film en natuur is het festival geschikt voor zowel ouderen als jongeren.


3 sep 2021 t/m 6 sep 2021

De nieuwste editie van de Nijkerkse Sleepbootdagen

Vrijdag In de loop van de dag komen de sleepboten binnen, 's avonds zijn alle boten verlicht.

Zaterdag zijn er vele activiteiten waaronder een havenmarkt, Japie de Clown, Santikoor en natuurlijk heel veel sleepboten die demonstraties geven.

Zondag kunt u de boten weer zien vertrekken.


3 sep 2021 t/m 5 sep 2021
Boot huren Wereldhavendagen Rotterdam

Foto: Christian van Elven

Het thema van De Wereldhavendagen in Rotterdam is dit jaar de ‘kleurrijke haven’. Tijdens de alweer 38e editie van het maritieme evenement (1 t/m 3 september) kunnen bezoekers zelf ontdekken hoe verrassend en divers de grootste haven van Europa is. 

Drie dagen lang is er de gelegenheid demonstraties en excursies te bezoeken waarbij niet alleen de boten, bedrijven en goederenstromen binnen de haven centraal staan, maar er ook volop aandacht is voor natuur en architectuur. Naast een onderzeeboot, zal de Karel Doorman de grote publiekstrekker gaan worden. Het grootste schip ooit van de Koninklijke Marine is voor het eerst open voor publiek. 

Meer informatie over Wereldhavendagen: website Wereldhavendagen

 


16 sep 2021 t/m 19 sep 2021
Boot huren Maritiem Den Bosch

’s-Hertogenbosch dankt haar charme voor een groot deel aan het water. De stad wordt omgeven door de Aa, de Dommel, de Dieze, de Zuid-Willemsvaart en de Maas en heeft een rijke historie als het gaat om scheepsvaart. Een gezellige, historische stad die in 2015 alweer voor de 20e keer het decor vormt van Maritiem ’s-Hertogenbosch.

De eerste editie van Maritiem was in 1977. Vanuit Willemstad voeren zo’n 30 schepen via Geertruidenberg, Woudrichem en Heusden naar ’s-Hertogenbosch en in elk van deze plaatsen werden nautisch getinte feesten gehouden. Dit was zo’n succes dat besloten werd het evenement elke twee jaar te herhalen. In de loop der jaren evolueerde het evenement langzaam naar zijn huidige vorm. In ’s-Hertogenbosch werd het almaar drukker en drukker, groter en gezelliger en steeds meer organisaties en middenstanders namen deel aan de festiviteiten. In 2003, het veertiende Maritiem, waren er ruim 550 schepen met een scheepslengte van 7,5 kilometer, variërend van oude stoomschepen en bedrijfsvaartuigen tot luxe kruisers en pieremachochels. De politie en pers spraken over ruim 150.000 bezoekers. Maritiem werd Maritiem ’s-Hertogenbosch.


15 okt 2021 t/m 22 okt 2021
Boot huren Strontrace

Sinds 1974 wordt de strontrace gehouden. Zeilers proberen zo snel mogelijk vanuit Workum via het IJsselmeer naar de Bollenstreek te varen - allemaal met een vracht kunstmest. Wie als eerste weer terug is in Workum heeft legendarische wedstrijd gewonnen. Alleen zeilkracht en handkracht mogen worden gebruikt. Zo wordt de historische vaarroute van mest van Friese boeren naar de Hollandse bollenstreek het beste gesimuleerd. Om het historische karakter extra te versterken mogen alleen boten met een dergelijk karakter meedoen, zoals tjalken en skùtsjes.

Meer informatie over Strontrace: website Strontrace

 


16 okt 2021 t/m 17 okt 2021
Boot huren Brandaris race

De Terschellinger vuurtoren 'de Brandaris' is de naamgever van de Brandarisrace, een race die begint in het Friese Harlingen en eindigt op het mooie eiland Terschelling. Het bijzondere aan deze wedstrijd is dat alleen maar oude schepen, zogenaamde 'zeilende monumenten' meedoen - Klippers, Tjalken, Aken, enz. Wilt u ook meevaren in deze race? Neem dan contact met ons op - verschillende schepen uit de Bootnodig-vloot varen mee.

Meer informatie over Brandaris race: website Brandaris race

 


18 okt 2021 t/m 21 okt 2021
Boot huren Blue Peter

Het is een zeiltocht, met wedstrijdelementen. Gedurende drie dagen worden verschillende onderdelen van het schipperen getest. Snel varen (hard zeilen), Manouvreren op zeil en tactisch varen.

De Blue Peter is ontstaan na een periode waarin wij (de huidige organisatoren) jaarlijks meevoeren met de bekende "Bieten Race" in Zeeland.

Doordat deze race zoveel deelnemers trok en voornamelijk met de wat grotere klippers, tjalken en dergelijke wordt gevaren werd door de wedstrijdcommissie besloten dat schepen, die niet oorspronkelijk met bieten hebben gevaren of dat niet in de lijn der verwachting lag, niet meer aan de wedstrijd mogen deelnemen.

Daarop besloten wij (de familie Rijpma en van der Veer) dat het hoog tijd was zelf eens iets te organiseren. Zo ontstonden in 2007 de eerste Blue Peter Hardzeildagen.

De naam is een afgeleide van het logo van onze eerste sponsor "Saltwater Engineering". Deze voert de Blue Peter vlag wat staat voor "Iedereen aan boord, klaar voor vertrek".

 


2 dec 2021 t/m 23 jan 2022
Boot huren Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival rondvaart

Helaas ging het in 2020 niet door maar Amsterdam staat in de winter van 2021/2022 in vuur en vlam. De prachtige historische binnenstad wordt ook deze winter omgetoverd tot een waar lichtfeest. Vanaf het water zijn vele verschillende sculpturen, projecties en installaties te zien die door hedendaagse internationale kunstenaars zijn vervaardigd. De vaarroute, Water Colors, voert je over de Amsterdamse grachten en de Amstel, allemaal verlicht door uiteenlopende kunstwerken. Dit festival is georganiseerd met een bewuste kijk op duurzaamheid. Het lichtontwerpt voldoet aan de nieuwste standaarden en maakt gebruikt van de nieuwste led-technologie. Het Amsterdam Light Festival is daarmee een goed voorbeeld van het samengaan van kunst en technologische ontwikkeling. Een Amsterdam Light Festival rondvaart laat u genieten van dit unieke lichtspektakel vanaf het water met 1 van de boten van Bootnodig!


17 dec 2021 t/m 19 dec 2021
Boot huren WinterWelVaart

WinterWelVaart is een driedaags evenement voor een breed publiek dat op een laagdrempelige manier de scheepvaartgeschiedenis van de stad en provincie levend wil houden. Tijdens dit evenement liggen tientallen prachtige (historische) charterschepen aan de kades van de Hoge en Lage der A afgemeerd en is het Noordelijk Scheepvaartmuseum gratis geopend voor het publiek. De schepen en het museum vormen de podia voor een programmering vol muziek,  theater en andere bijzondere activiteiten. En uiteraard kan iedereen kennismaken met de schippers die hun schepen gratis toegankelijk maken voor het publiek en graag vertellen over hun werk en de schepen.

Meer informatie over winterwelvaart: website winterwelvaart