Nautische Agenda

20 okt 2018 tot 25 okt 2019
Boot huren Strontrace

Sinds 1974 wordt de strontrace gehouden. Zeilers proberen zo snel mogelijk vanuit Workum via het IJsselmeer naar de Bollenstreek te varen - allemaal met een vracht kunstmest. Wie als eerste weer terug is in Workum heeft legendarische wedstrijd gewonnen. Alleen zeilkracht en handkracht mogen worden gebruikt. Zo wordt de historische vaarroute van mest van Friese boeren naar de Hollandse bollenstreek het beste gesimuleerd. Om het historische karakter extra te versterken mogen alleen boten met een dergelijk karakter meedoen, zoals tjalken en skùtsjes.

Meer informatie over Strontrace: website Strontrace

 


7 jun 2019 tot 10 jun 2019

Het SLAK, oftewel het Skûtsje Lange Afstandskampioenschap, is een feestelijk zeilevenement in Friesland. Van Echternerbrug naar Balk varen de skutjes met tussendoor verschillende feesten. Meer informatie vind u hier.


14 jun 2019 tot 23 jun 2019
Boot huren Boot huren Oerol Terschelling

Boot huren Oerol is voor iedere liefhebber van dit culturele festival de kers op de taart. Oerol is het leukste theaterfestival van Europa en wordt ieder jaar in juni op het Waddeneiland Terschelling gehouden. Met een boot naar dit eiland varen is een perfecte start van het culturele festival. Een boot huren Oerol geeft echter ook de mogelijkheid om op een unieke locatie een aantal dagen te overnachten, namelijk in de haven van Terschelling! Het tien dagen lange festival trekt van heinde en verre bezoekers naar het eiland. Een boot huren op Oerol is dan een slimme en leuke oplossing om toch een riante slaapplek op het eiland te bemachtigen.

Boot huren Oerol? Neem direct contact met ons op!

Bootnodig heeft veel boten die een speciaal arrangement hebben voor Oerol. Het beste kunt u daarom direct met ons contact opnemen en uw specifieke wensen aan ons doorgeven. Stuur een mail of pleeg een belletje, dan kunnen wij u het snelste helpen!

Wilt u meer weten over het festival zelf, kijk dan op de website van de organisatie van Oerol.

Kijk hier voor een overzicht van zeilboten voor de Waddenzee

Of alle boten die geschikt zijn voor de Waddenzee


2 aug 2019 tot 4 aug 2019
Boot huren Varend Corso Westland

Het Varend Corso Westland is een jaarlijks terugkerende tocht van met bloemen, planten, fruit en groente versierde boten. De boten varen een route van 70km door Westland, Delft, Den Haag, Vlaardingen en Maasluis. Het wordt ook dit jaar weer erg druk met 300.000 verwachte toeschouwers die zich aan de prachtige boten vergapen.

Meer informatie: website Varend Corso Westland


2 aug 2019 tot 11 aug 2019
Boot huren Sneekweek

Het is weer tijd voor het grootste binnenwater-evenement van Europa: de Sneekweek! Ieder jaar worden in het mooie Friese stadje Sneek een week lang elke dag zeilwedstrijden gehouden. Naast de wedstrijden is er nog genoeg te beleven voor de bootliefhebber, er is bijvoorbeeld een vlootschouw en de 'boot van het jaar' wordt gekozen. Heel Sneek is deze week in een feestelijke stemming, met een kermis en muziekfestival op verschillende podia belooft het ook dit jaar weer een spektakulaire week te worden.

Meer informatie over Sneekweek: website Sneekweek

 


3 aug 2019
Boot huren Boot huren Gay Pride

Een boot huren voor de Gay Pride in Amsterdam is een geweldige ervaring. Vaar achter de wereldberoemde Amsterdamse Canal Parade aan en ervaar de vrolijke mensenmassa's vanaf het water. Een unieke dag om op de Amsterdamse grachten te varen! Geniet van het vrolijke en kleurrijke spektakel in comfort. Het is een stuk prettiger vanaf het water te kijken naar de gezellige drukte dan om middenin de hossende menigte te staan! Vrijwel alle leuke Amsterdamse boten hebben wij in ons assortiment, wees er dus snel bij als u een passende boot wilt hebben. Varen met de Canal Parade is voor iedereen die van een leuk feest houdt een mooie ervaring. Huur een boot voor Gay Pride en vaar over de Amsterdamse grachten in stijl!


17 aug 2019

Een podium voor klassieke muziek, op een bijzondere plek in de open lucht, en het allerbelangrijkste: voor iedereen toegankelijk. Dat was in 1981 het idee van ondernemers Hans Duijf en Theo Inniger, destijds directeur van Hotel Pulitzer. Het Prinsengrachtconcert was geboren en groeide uit tot een jaarlijks terugkerend spektakel. Maar liefst 10.000 bezoekers laven zich elk jaar vanuit hun bootjes, raamkozijnen of op de kade aan de prachtige klanken op de gracht. Het evenement is inmiddels het best bekeken klassieke muziekprogramma op de televisie.


17 aug 2019
Boot huren Mosseldag

Iedere derde zaterdag van augustus vieren de Zeeuwen het mosselfeest in Yerseke. Het is dan een waar festijn voor de mosseleter op de Oosterschelde. Meer dan 45.000 bezoekers genieten van deze lekkernij. In Yerseke, het mosselcentrum van Europa, gaat het feest verder met een kermis, een braderie, mosselproeverijen en allerlei andere activiteiten.

Meer informatie over Mosseldag: website Mosseldag

 


28 aug 2019 tot 31 aug 2019
Boot huren Harlinger Visserijdagen

Harlingen staat ieder jaar tijdens de Harlinger Visserijdagen het teken van de moderne visserij. TIjdens dit festijn geven een groot aanbod aan uiteenlopende culturele, sportieve maar ook gastronomische activiteiten  Harlingen een feestelijke atmosfeer, die alleen nog maar versterkt wordt door de authentieke uitstraling die deze havenplaats al van oudsher heeft. Ieder jaar komen minstens 150.000 mensen genieten van het eten, drinken en muziek, die temidden van 600 visserijmonumenten genuttigd en genoten kunnen worden. Tijdens het festival zijn ruim 70 evenementen georganiseerd die voor iedere bezoeker met nautische interesses wat wils biedt.

Meer informatie op: www.visserijdagenharlingen.nl


29 aug 2019 tot 1 sep 2019
Boot huren Into The Great Wide Open

Met de boot naar het leukste festival van Nederland? Dat kan! Drie dagen lang staat het eiland Vlieland helemaal in het teken van het popfestival Into The Great Wide Open. Dit kunstzinnige festival, dat in 2011 werd gekozen tot leukste festival van Nederland, is bedoeld voor de cultuurliefhebber. Met veel aandacht voor beeldende kunst, film en natuur is het festival geschikt voor zowel ouderen als kinderen.


4 sep 2019 tot 8 sep 2019
Boot huren HISWA te water

Wilt u een nieuwe boot kopen, de laatste ontwikkelingen op het gebied van jachtbouw ontdekken of wilt u zich vergapen aan de modernste boten die er zijn? Dan bent u goed bij de HISWA te water bootshow. Hier showen de fabrikanten de laatste bootmodellen en watersportartikelen. Sinds 2012 vindt deze in-water bootshow plaats bij de hippe NSDM-werf in Amsterdam. Meer dan 300 boten liggen in Amsterdam Noord aan de kade. HISWA te water is de grootste in-water bootshow van Nederland, Belgie en Luxemburg

Meer informatie over Hiswa te water: website Hiswa

 

.


5 sep 2019 tot 8 sep 2019
Boot huren Admiraliteitsdagen in Dokkum

Vier dagen lang genieten van allerlei watersport fertier? Kom dan naar de Dokkumer Admiraliteitsdagen. Dokkum is één van de mooiste plaatsjes van Nederland. Vroeger was het echter meer dan alleen een rustiek stadje. In de zestiende eeuw was Dokkum een internationale handelstad. Het belang van Dokkum werd onderstreept toen in 1598 de Admiraliteit zich vestigde in Dokkum, vooral om de handel tussen Friesland en Groningen te beschermen tegen de Spanjaarden. Om deze heroische tijd te herdenken wordt begin september in Dokkum omgetoverd tot een waar festivalterrein. Wat kunt u verwachten? Een breed pallet aan activiteiten, veel verschillende maritieme bezienswaardigheden, presentaties van leger en marine en natuurlijk kunt u ook een leuke vaartocht organiseren.

Meer informatie: website Dokkum Admiraliteitsdagen


6 sep 2019 tot 8 sep 2019
Boot huren Wereldhavendagen Rotterdam

Foto: Christian van Elven

Het thema van De Wereldhavendagen in Rotterdam is dit jaar de ‘kleurrijke haven’. Tijdens de alweer 38e editie van het maritieme evenement (1 t/m 3 september) kunnen bezoekers zelf ontdekken hoe verrassend en divers de grootste haven van Europa is. 

Drie dagen lang is er de gelegenheid demonstraties en excursies te bezoeken waarbij niet alleen de boten, bedrijven en goederenstromen binnen de haven centraal staan, maar er ook volop aandacht is voor natuur en architectuur. Naast een onderzeeboot, zal de Karel Doorman de grote publiekstrekker gaan worden. Het grootste schip ooit van de Koninklijke Marine is voor het eerst open voor publiek. 

Meer informatie over Wereldhavendagen: website Wereldhavendagen

 


7 sep 2019

De nieuwste editie van de Nijkerkse Sleepbootdagen

Vrijdag In de loop van de dag komen de sleepboten binnen, 's avonds zijn alle boten verlicht.

Zaterdag zijn er vele activiteiten waaronder een havenmarkt, Japie de Clown, Santikoor en natuurlijk heel veel sleepboten die demonstraties geven.

Zondag kunt u de boten weer zien vertrekken.


8 sep 2019
Boot huren Amsterdam City Swim

Ook dit jaar gaan meer dan 1000 zwemmers door hartje Amsterdam strijden tegen de ziekte ALS. Iedere zwemmer wordt minimaal met 300€ gesponsord om een tocht van 2 kilometer door de Amsterdamse grachten ze zwemmen. Een waar spektakel met een goed doel! De tocht gaat langs Het Scheepvaartmuseum, via de Nieuwe Herengracht, over de Amstel en Carré om uiteindelijk te finishen bij de kruising Reguliersgracht / Keizersgracht.

Meer informatie over Amsterdam City Swim: website Amsterdam City Swim

 

 


13 sep 2019 tot 15 sep 2019
Boot huren Warmondse schippertjesdagen

Voor de liefhebber van nostalgische schippersfeesten zijn de Warmondse schippertjesdagen een mooi uitstapje. Ieder tweede weekend van september wordt de haven van Warmond omgetoverd tot een feestelijk samenspel van uiteenlopende soorten traditionele boten, shantykoren en ander scheepsvermaak. Er worden ook wedstrijden georganiseerd tussen klassieke schepen en voor de liefhebbers van een hapje en drankje zijn de Warmondse schippertjesdagen uitermate geschikt. Wie wil er niet genieten van een schippersontbijt terwijl het matrozenkoor op de achtergrond zingt!

Meer informatie over Warmondse schippertjesdagen: website Warmondse schippertjesdagen


13 sep 2019 tot 15 sep 2019
Boot huren Maritiem Den Bosch

’s-Hertogenbosch dankt haar charme voor een groot deel aan het water. De stad wordt omgeven door de Aa, de Dommel, de Dieze, de Zuid-Willemsvaart en de Maas en heeft een rijke historie als het gaat om scheepsvaart. Een gezellige, historische stad die in 2015 alweer voor de 20e keer het decor vormt van Maritiem ’s-Hertogenbosch.

De eerste editie van Maritiem was in 1977. Vanuit Willemstad voeren zo’n 30 schepen via Geertruidenberg, Woudrichem en Heusden naar ’s-Hertogenbosch en in elk van deze plaatsen werden nautisch getinte feesten gehouden. Dit was zo’n succes dat besloten werd het evenement elke twee jaar te herhalen. In de loop der jaren evolueerde het evenement langzaam naar zijn huidige vorm. In ’s-Hertogenbosch werd het almaar drukker en drukker, groter en gezelliger en steeds meer organisaties en middenstanders namen deel aan de festiviteiten. In 2003, het veertiende Maritiem, waren er ruim 550 schepen met een scheepslengte van 7,5 kilometer, variërend van oude stoomschepen en bedrijfsvaartuigen tot luxe kruisers en pieremachochels. De politie en pers spraken over ruim 150.000 bezoekers. Maritiem werd Maritiem ’s-Hertogenbosch.


2 okt 2019 tot 6 okt 2019

De Furieade in Maaslsuis is een jaarlijks terugkerend evement waar historische schepen, shantykoren en de roemrijke maritieme geschiedenis van Maassluis in het zonnetje worden gezet. In de binnen- en buitenhaven van Maassluis en de Nieuwe Waterweg kunt u prachtige oude zeilschepen, sleepboten en andere museale schepen bekijken. Het bekendste schip is de stooomsleepboot de Furie. Deze boot werd bekend in de jaren '80 omdat ze in de populaire tv serie Hollands Glorie te bewonderen was. Nu kunt u genieten van deze boot en vele anderen op de Furieade.

Meer informatie op de website van de Furieade


19 okt 2019 tot 20 okt 2019
Boot huren Brandaris race

De Terschellinger vuurtoren 'de Brandaris' is de naamgever van de Brandarisrace, een race die begint in het Friese Harlingen en eindigt op het mooie eiland Terschelling. Het bijzondere aan deze wedstrijd is dat alleen maar oude schepen, zogenaamde 'zeilende monumenten' meedoen - Klippers, Tjalken, Aken, enz. Wilt u ook meevaren in deze race? Neem dan contact met ons op - verschillende schepen uit de Bootnodig-vloot varen mee.

Meer informatie over Brandaris race: website Brandaris race

 


21 okt 2019 tot 24 okt 2019
Boot huren Blue Peter

Het is een zeiltocht, met wedstrijdelementen. Gedurende drie dagen worden verschillende onderdelen van het schipperen getest. Snel varen (hard zeilen), Manouvreren op zeil en tactisch varen.

De Blue Peter is ontstaan na een periode waarin wij (de huidige organisatoren) jaarlijks meevoeren met de bekende "Bieten Race" in Zeeland.

Doordat deze race zoveel deelnemers trok en voornamelijk met de wat grotere klippers, tjalken en dergelijke wordt gevaren werd door de wedstrijdcommissie besloten dat schepen, die niet oorspronkelijk met bieten hebben gevaren of dat niet in de lijn der verwachting lag, niet meer aan de wedstrijd mogen deelnemen.

Daarop besloten wij (de familie Rijpma en van der Veer) dat het hoog tijd was zelf eens iets te organiseren. Zo ontstonden in 2007 de eerste Blue Peter Hardzeildagen.

De naam is een afgeleide van het logo van onze eerste sponsor "Saltwater Engineering". Deze voert de Blue Peter vlag wat staat voor "Iedereen aan boord, klaar voor vertrek".

 


28 nov 2019 tot 19 jan 2020
Boot huren Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival rondvaart

Amsterdam staat in de winter in vuur en vlam. De prachtige historische binnenstad wordt ook deze winter omgetoverd tot een waar lichtfeest. Vanaf het water zijn vele verschillende sculpturen, projecties en installaties te zien die door hedendaagse internationale kunstenaars zijn vervaardigd. De vaarroute, Water Colors, voert je over de Amsterdamse grachten en de Amstel, allemaal verlicht door uiteenlopende kunstwerken. Dit festival is georganiseerd met een bewuste kijk op duurzaamheid. Het lichtontwerpt voldoet aan de nieuwste standaarden en maakt gebruikt van de nieuwste led-technologie. Het Amsterdam Light Festival is daarmee een goed voorbeeld van het samengaan van kunst en technologische ontwikkeling. Een Amsterdam Light Festival rondvaart laat u genieten van dit unieke lichtspektakel vanaf het water met 1 van de boten van Bootnodig!


20 dec 2019 tot 22 dec 2019
Boot huren WinterWelVaart

WinterWelVaart is een driedaags evenement voor een breed publiek dat op een laagdrempelige manier de scheepvaartgeschiedenis van de stad en provincie levend wil houden. Tijdens dit evenement liggen tientallen prachtige (historische) charterschepen aan de kades van de Hoge en Lage der A afgemeerd en is het Noordelijk Scheepvaartmuseum gratis geopend voor het publiek. De schepen en het museum vormen de podia voor een programmering vol muziek,  theater en andere bijzondere activiteiten. En uiteraard kan iedereen kennismaken met de schippers die hun schepen gratis toegankelijk maken voor het publiek en graag vertellen over hun werk en de schepen.

Meer informatie over winterwelvaart: website winterwelvaart