Nautische Agenda

2 dec 2021 t/m 23 jan 2022
Boot huren Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival rondvaart

Helaas ging het in 2020 niet door maar Amsterdam staat in de winter van 2021/2022 in vuur en vlam. De prachtige historische binnenstad wordt ook deze winter omgetoverd tot een waar lichtfeest. Vanaf het water zijn vele verschillende sculpturen, projecties en installaties te zien die door hedendaagse internationale kunstenaars zijn vervaardigd. De vaarroute, Water Colors, voert je over de Amsterdamse grachten en de Amstel, allemaal verlicht door uiteenlopende kunstwerken. Dit festival is georganiseerd met een bewuste kijk op duurzaamheid. Het lichtontwerpt voldoet aan de nieuwste standaarden en maakt gebruikt van de nieuwste led-technologie. Het Amsterdam Light Festival is daarmee een goed voorbeeld van het samengaan van kunst en technologische ontwikkeling. Een Amsterdam Light Festival rondvaart laat u genieten van dit unieke lichtspektakel vanaf het water met 1 van de boten van Bootnodig!


2 apr 2022 t/m 3 apr 2022
Boot huren Zeilen bij de Volendammer Pieperrace

De Volendammer Pieperrace is de jaarlijkse aftrap van het vaarseizoen. Traditionele zeilboten en de zeilende beroepsvaart kunnen meedoen. De start en finish vinden plaats in karakteristieke Volendam, gevaren wordt er op het zuidelijke IJsselmeer. De Volendammer Pieperrace is een waar spektakel voor de zeil- en botenliefhebber. Wilt u meevaren met een platbodem of toekijken vanaf het water? Bekijk ons boten aanbod en vraag informatie aan!

De Volendammer Pieperrace dankt zijn naam aan de vaartocht die botters in de periode 1943-1945 van Friesland naar Volendam vaarden. De boten vervoerden aardappelen, piepers, naar Noord Holland tijdens de barre oorlogsjaren.

Meer informatie: Website Pieperrace

 


20 mei 2022 t/m 22 mei 2022

Opening AD Dordt in Stoom is met een vlootschouw. Naast voertuigen zijn er ook vaartuigen op het tweejaarlijks grootste stoomevenement van Europa. Diverse stoomschepen zijn opengesteld voor bezichtiging. Verder vinden er stoomrondvaarten en kunt u modelbouw onder stoom bewonderen.

 

 


10 jun 2022 t/m 19 jun 2022
Boot huren Boot huren Oerol Terschelling

Boot huren Oerol is voor iedere liefhebber van dit culturele festival de kers op de taart. Oerol is het leukste theaterfestival van Europa en wordt ieder jaar in juni op het Waddeneiland Terschelling gehouden. Met een boot naar dit eiland varen is een perfecte start van het culturele festival. Een boot huren Oerol geeft echter ook de mogelijkheid om op een unieke locatie een aantal dagen te overnachten, namelijk in de haven van Terschelling! Het tien dagen lange festival trekt van heinde en verre bezoekers naar het eiland. Een boot huren op Oerol is dan een slimme en leuke oplossing om toch een riante slaapplek op het eiland te bemachtigen.

Boot huren Oerol? Neem direct contact met ons op!

Bootnodig heeft veel boten die een speciaal arrangement hebben voor Oerol. Het beste kunt u daarom direct met ons contact opnemen en uw specifieke wensen aan ons doorgeven. Stuur een mail of pleeg een belletje, dan kunnen wij u het snelste helpen!

Wilt u meer weten over het festival zelf, kijk dan op de website van de organisatie van Oerol.

Kijk hier voor een overzicht van zeilboten voor de Waddenzee

Of alle boten die geschikt zijn voor de Waddenzee


16 jun 2022

Een keer per jaar. telkens op een donderdag wordt Fronleichnam of Corpus Christi of Sacramentsdag gevierd. Deze christelijke feestdag en het erop volgende weekend worden voornamelijk door Duitsers gevierd. Hierdoor kan het lastig zijn op of vlak na deze datum een boot te huren.


16 jun 2022 t/m 19 jun 2022

Elk jaar vaart Bosch Parade in het historische hart van ’s-Hertogenbosch. Bosch Parade is een globale unieke kunstmanifestatie te water met Jheronimus Bosch (1450-1516) als inspiratiebron. Zijn wereldberoemde kunstwerken zitten vol symboliek, fantasieën en absurditeiten die blijven oproepen tot nieuwe hedendaagse creaties..Een lust voor het oog dus!


30 jun 2022 t/m 3 jul 2022
Boot huren Varend Corso Westland

Het Varend Corso Westland is een jaarlijks terugkerende tocht van met bloemen, planten, fruit en groente versierde boten. De boten varen een route van 70km door Westland, Delft, Den Haag, Vlaardingen en Maasluis. Het wordt ook dit jaar weer erg druk met 300.000 verwachte toeschouwers die zich aan de prachtige boten vergapen.

Meer informatie: website Varend Corso Westland


5 aug 2022 t/m 11 aug 2022
Boot huren Sneekweek

Het is weer tijd voor het grootste binnenwater-evenement van Europa: de Sneekweek! Ieder jaar worden in het mooie Friese stadje Sneek een week lang elke dag zeilwedstrijden gehouden. Naast de wedstrijden is er nog genoeg te beleven voor de bootliefhebber, er is bijvoorbeeld een vlootschouw en de 'boot van het jaar' wordt gekozen. Heel Sneek is deze week in een feestelijke stemming, met een kermis en muziekfestival op verschillende podia belooft het ook dit jaar weer een spektakulaire week te worden.

Meer informatie over Sneekweek: website Sneekweek

 


8 aug 2022 t/m 17 aug 2022
Boot huren Nawaka

Nawaka, het grootste waterscountingevenement van Europa, gaat deze keer plaatsvinden in Roermond. Meer dan 5000 waterscouts zullen hun tenten opzetten aan de oever van de Maas. Het 10-daagse kampeerevenement staat helemaal in het teken van de watersport. De Maas en de omringende Maasplassen zijn daarvoor uitermate geschikt, want met een oppervlakte van 3000 hectare is dit het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Op de uitgestrekte grote en kleine plassen is een grote diversiteit waar gevist, gezwommen, gedoken en gezeild kan worden.

Meer informatie over Nawaka: Nawaka website


1 sep 2022 t/m 4 sep 2022
Boot huren Admiraliteitsdagen in Dokkum

Vier dagen lang genieten van allerlei watersport fertier? Kom dan naar de Dokkumer Admiraliteitsdagen. Dokkum is één van de mooiste plaatsjes van Nederland. Vroeger was het echter meer dan alleen een rustiek stadje. In de zestiende eeuw was Dokkum een internationale handelstad. Het belang van Dokkum werd onderstreept toen in 1598 de Admiraliteit zich vestigde in Dokkum, vooral om de handel tussen Friesland en Groningen te beschermen tegen de Spanjaarden. Om deze heroische tijd te herdenken wordt begin september in Dokkum omgetoverd tot een waar festivalterrein. Wat kunt u verwachten? Een breed pallet aan activiteiten, veel verschillende maritieme bezienswaardigheden, presentaties van leger en marine en natuurlijk kunt u ook een leuke vaartocht organiseren.

Meer informatie: website Dokkum Admiraliteitsdagen


10 sep 2022 t/m 12 sep 2022
Boot huren Warmondse schippertjesdagen

Voor de liefhebber van nostalgische schippersfeesten zijn de Warmondse schippertjesdagen een mooi uitstapje. Ieder tweede weekend van september wordt de haven van Warmond omgetoverd tot een feestelijk samenspel van uiteenlopende soorten traditionele boten, shantykoren en ander scheepsvermaak. Er worden ook wedstrijden georganiseerd tussen klassieke schepen en voor de liefhebbers van een hapje en drankje zijn de Warmondse schippertjesdagen uitermate geschikt. Wie wil er niet genieten van een schippersontbijt terwijl het matrozenkoor op de achtergrond zingt!

Meer informatie over Warmondse schippertjesdagen: website Warmondse schippertjesdagen

Helaas vonden zowel de editie van 2020 als die van 2021 niet plaats.